Tahfidz Programme 30 Juz Within 2 Years 1st Batch Review

Alhamdulillah Syafana Islamic School’s Tahfidz Programme 30 juz within 2 years 1ST batch, which has been in full swing since it started on 10th January 2018, . We have 50 (fifty) participants from Primary 2 to Grade 10 levels. They are divided into 6 (six) groups and are taught by muhaffidz/ah who memorise 30 juz also. Our students under the supervision of Syekh Sayyid Amin from WAHATUL Furqan Tahfidz Foundation at Cairo, Egypt. Ust. Anov and Ust Ikhsan of Syafana Islamic School management also observe their progress day-by-day.

Tahfidz class takes place every day from Monday to Saturday.  Everyday our students starts memorising Al Qur’an from 5–8am at Masjid Al Iman Syafana Paradiso and after that they continue their studies in the classroom until 2pm, 3pm or 4pm.

For the last 6 (six) months, they’ve already memorised juz 25-30, Masya Allah…

Here is the list of the 1st Batch:

To prove our commitment, Syafana Islamic School has now opened applications for the 2nd batch that will start on 16th July 2018. Congratulations! Insya Allah this programme will run successfully because of blessings from Allah SWT!

Hopefully this programme will continue every year and Syafana Islamic School will deliver many Hafidz/ah 30 juz of Al-Qur’an. Aamiin Yaa Rabb!

• Muhammad Meiliyanto

Maa Syaa Allah..
    Saya salah satu ayah dari anak yang In syaa Allah sangat tertarik dengan program ini, saat ini anak saya masih berada di kelas 6 SD, ada beberapa pertanyaan yang mungkin dapat di jawab di forum ini :
    1. Untuk masuk ke dalam program ini apakah ada seleksi khusus dan persyaratan khusus?
    2. Karena waktu yg digunakan antara jam 5 – 8 pagi, apakah dari pihak sekolah menyediakan transport untuk jemput siswa di pagi hari? Lokasi kami sekitar daerah Islamic Village Karawaci.
    3. Setelah selesai program ini apakah ananda diberikan certificate tahfidz ?

Demikian beberapa pertanyaan yang mungkin di forum ini bisa mendapatkan pencerahan.
    Terimakasih untuk feedback nya.
    Salam

• Nurul Ikhwan Priambudi

waalaikumsalam..
      – Pertama, untuk ikut program ini memang ada sleksi
      – kedua, untuk penjemputan hanya untuk keberangkatan dan kepulangan jam sekolah. biasanya ayah/ bunda dari siswa yg mengantar di pagi hari.
      – ketiga, untuk kelulusan seluruh siswa yang selesai mengikuti program/ dinyatakan lulus, ada prosesi wisuda dan mendapatkan certificate tahfidz

untuk lebih jelas, ayah/bunda bisa langsung menghubungi admin Syafana, terimakasih
      wasalam

• Write a Comment